{phocagallery view=category|categoryid=8|imageid=214|detail=5|float=left}

מורכבים Asteraceae

 סוג של צמחים שבו בסביבות 180 מינים. הלענה נפוצה בקרב המטבח המרוקאי וידועה בטעם העלים המריר שלה. בין השאר היא משמשת להכנת אבסינת, אוזו ויין ורמוט. הלענה ידועה באבקניה האלרגנים אשר פורחים בסתיו וגורמים לאלרגיות רבות בקרב הרגישים אליה.

צמח הוא תרופה ידועה, למשך דורות, נגד תולעים מסוגים שונים: תולעי סיכה (תולעת טפילית), תולעים עגולים ואחרים. בנוסף, הצמח עוזר למערכת העיכול (במקרה ללא תולעים).

שימושים עיקריים של הצמח
צמח מר זה משמש בעיקרו לגרות ולתמרץ את מערכת העיכול. ייתכם ואתם מכירים את המנהג לקחת משהו מר לפני האוכל כדי לדרבן את מערכת העיכול. טעם מר בפה גורם לשיחרורה של מרה מהכיס המרה והפרשות אחרות מבלוטות המעיים ומאפשר לנו לעכל את האוכל הנצרך בצורה יעילה יותר.

אנשים בעלי מערכת עיכול בעייתית או חוסר בחומצות כיבה יכולים ליהנות מלקיחת תערובת על בסיס שיבה. לאומת זאת, שיבה עלולה לגרום לעיתים קרובות לשילשולים. תכונות השיבה הממריצות את עבודת המעיים וההפרשות גורמות לריקון מהיר של מערכת העיכול.

לעיתים שיבה עלולה להיות רעילה אם צורכים לאורך זמן ממושך, לכן צריכת תמציות שהוכנו על בסיס שיבה צריכה להיות בכמויות קטנות ולא לאורך זמן.     חלקי הצמח המשמשים להכנת תמצית צמח השיבה החלק העיקרי המשמש להכנת תמצית צמח השיבה הוא גזע הצמח. גזע הצמח מכיל שני חומרים הנקראים absithin and anabsinthin המקנים לתמצית את הטעם המר שלה.

הכנת תה צמחים מצמח השיבה
שפוך מיים רותחים על חצי כפית צמח גרוס דק. להשרות 10 דקות ולאחר מכן לסנן ולשתות את המיים. יש לשתות את התערובת חצי שעה לפני כל ארוחה למשך כל היום. אין לצרוך למשך יותר מ 3 שבועות בגלל כמות רעילים שעלולה להצטבר בגוף. החומר הרעיל בשם thujone עלול לגרום לעיוותים, ניתן לרכוש תמציות צמחים על בסיס צמח השיבה ללא החומר הרעיל. תמציות אלה ניתנות לצריכה לזמן ממושך.

תמונות אקראיות נוספות של צמחי מאכל

{phocagallery view=category|categoryid=8|limitstart=0|limitcount=1|detail=5|imageordering=9}

 

Pin It